Database

Meer onderzoek

Ontwikkeling

Onderzoek

Om onze visie waar te kunnen maken is constant onderzoek belangrijk. Daar draagt onze database aan bij en u en uw hond zijn een sleutel tot dit succes.

Database

Omdat een Whole Genome Sequencing (WGS) test compleet is, zal de data ook in de toekomst nog relevant zijn. Hierdoor is het mogelijk om een schatkist aan informatie te bouwen. Deze database kan van groot belang en waarde zijn voor het non-mutatie fokken in de toekomst en de huidige patiënt van vandaag.

De data die we via WGS genereren kunnen we daarom gebruiken in een zelflerend systeem waarbij de nieuw gegenereerde kennis in de database ervoor zorgt dat we steeds beter worden in zuivere lijnen fokken en preventieve zorg van de hond.

Een ander voordeel van WGS is dat voor zowel de behandelend dierenarts als de diereigenaar zekerheid is dat alles is getest en dat er geen gegevens zijn gemist.

Uit onderzoek en ervaring blijkt ook dat er veel diereigenaren vaak ongerust zijn of ze wel de juiste testen krijgen voor hun hond. Als ze WGS krijgen dan geeft dat veel rust, ze hebben dan het gevoel dat “alles is getest”.

Meer onderzoek

Hoe meer gegevens, hoe beter je kunt voorspellen. PetGenoma draagt daarom ook bij aan verder onderzoek.

De database die PetGenoma creëert, is een zeer waardevolle bak vol informatie voor verschillende wetenschappelijke studies. We staan om die reden dan ook altijd open om mee te werken of bij te dragen aan clinical trials en wetenschappelijk onderzoek.

De huidige verschillende genenpaneltesten kunnen niet goed vergeleken worden omdat ze maar deels overlappend zijn. De uitslagen kunnen dus veel lastiger samen gebruikt worden voor onderzoek. Daarom is PetGenoma ook uw partner bij verder onderzoek.

Ook proberen we zoveel mogelijk samen te werken met fokkersverenigingen, soms ook Europees of zelfs wereldwijd omdat we zo in een groep ineens veel data verzamelen en deze weer kunnen inzetten op matching van honden of fokprogramma’s.

Bent u dierenarts en benieuwd wat dit voor uw praktijk kan betekenen?

bent u researcher en benieuwd wat PetGenoma voor onderzoek kan betekenen?

Bent u fokker of een fokkersvereniging? Kijk dan hier voor meer informatie

Ontwikkeling

Bij PetGenoma staan we niet stil. DNA kan namelijk voor zoveel meer toegepast worden!

De meest geavanceerde DNA-test voor honden

Humane genetica mogelijk gemaakt voor honden

100% data die altijd bruikbaar blijft bij nieuwe ontdekkingen

Begrijpelijk en wetenschappelijk onderbouwd rapport