Whole Genome Sequencing

Voordelen

Vergelijking

Specialisten aan het woord

Feiten en begrippen

Petgenoma: De DNA-test voor honden

Deze geavanceerde DNA-test voor honden, biedt als eerste de Whole Genome Sequencing (WGS) methode aan voor hondenbezitters en fokkers, waarbij 100 % van het DNA geanalyseerd wordt. Dit biedt een uniek inzicht in o.a.: gezondheidsrisico’s, erfelijke aandoeningen en genetische opmaak als nooit van tevoren.

Ontdek de unieke kenmerken van uw hond

Onze Petgenoma DNA-testkit is de enige die de WGS-methode aanbiedt, waarmee een belangrijke mijlpaal wordt behaald in het gezond fokken en proactief behandelen van honden.

Met de Petgenoma testkit krijgt de hondeneigenaar of fokker via een eenvoudig wangslijmvlies uitstrijkje, een 100 % DNA-analyse.

De resultaten uit de test helpen om een meer te leren over de unieke eigenschappen, kenmerken, gezondheidsrisico’s en mogelijke erfelijke aandoeningen van uw hond.

Waardevolle inzichten voor zowel dierenartsen als fokkers en hondenbezitters

De inzichten van onze DNA-testen zijn niet alleen waardevol voor professionals zoals dierenartsen, maar ook voor eigenaren van huisdieren. Dierenartsen kunnen ze gebruiken om nauwkeurigere diagnoses te stellen en effectieve behandelplannen te maken voor uw hond. En voor fokkers bieden ze een handig hulpmiddel om gezonde combinaties van honden te kiezen en het risico op erfelijke aandoeningen bij toekomstige puppy’s te minimaliseren.

De kenmerken van de Petgenoma testkit

Nauwkeurige DNA-sequentiebepaling

Petgenoma’s ultramoderne technologie maakt het lezen van de volledige DNA-sequentie mogelijk, waardoor precisie en betrouwbaarheid van de resultaten worden gegarandeerd.

Maatwerk

Naast het standaard Health of Health and Breed rapport, biedt PetGenoma ook maatwerk aan. We sequencen het hele DNA en deze informatie wordt bewaard. Zo kan een fokkersclub bij ons terecht waarbij we een gehele pijplijn bouwen voor dat specifieke ras en als er nieuwe mogelijkheden vanuit de wetenschap komen, hoeft men dus niet opnieuw de swab af te nemen! Geheel toekomstgericht.

Gezondheidsrisico beoordeling

Krijg inzicht in mogelijke gezondheidsrisico’s op basis van genetische markers.

Doe mee met de genetische revolutie in het gezond fokken van honden en de verzorging van uw geliefde hond als hondeneigenaar en ontdek de geheimen van het DNA van uw hond met PetGenoma.

nog vragen na het lezen over petgenoma?

Ons team van specialisten staat u graag te woord.

Wilt u meer informatie, of weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dier, neem dan gerust contact met ons op.

Bent u een dierenarts of fokker, en wilt u weten wat PetGenoma kan betekenen voor uw praktijk of fokkerij? Uiteraard staan onze specialisten klaar om ook al uw vragen te beantwoorden.

De meest geavanceerde DNA-test voor honden

Humane genetica mogelijk gemaakt voor honden

100% data die altijd bruikbaar blijft bij nieuwe ontdekkingen

Begrijpelijk en wetenschappelijk onderbouwd rapport